၀န္းသိုဘက္က မွ်စ္ဟင္း





#‎မ်ွစ္ဟင္း‬

က်ြန္မတို႕ဘက္မွာ မ်ွစ္ကို ေယဘံုယ်အားျဖင့္
- မ်ွစ္ကို ျပဳတ္ၿပီး အမ်ိဳးမ်ိဳးခ်က္စားတယ္ - ျပဳတ္
- မီးဖုတ္ၿပီး အမ်ိဳးမ်ိဳးခ်က္စားတယ္ - ဖုတ္
- ေရနဲ႕ ၂ ည ၃၄၅ ညစိမ္ၿပီး ခ်က္စားတယ္ - ခ်ဥ္ေရစိမ္ (မ်ွစ္ေရစိမ္ေပ့ါ)
- မ်ွစ္ကို အပုပ္စိမ္ၿပီး ဖရံုရြက္ နဲ႕ - အပုပ္စိမ္ ေပါင္းေခ်ာင္နဲ႕ေပါင္းစားတယ္
- မ်ွစ္ကို အခ်ဥ္သိပ္စားတယ္ - အစို အခ်ဥ္သိပ္
- မ်ွစ္သို႕ ေျခာက္လွမ္းစားတယ္ - အေျခာက္ ခ်ဥ္ အမႈန္႕အမႈန္႕

မေန႕က က်ြန္မတို႕နယ္က ဒီအခ်ိန္ဆို မ်ွစ္ေတကို ဘယ္လိုပံုခ်က္စားေနၾကမည္ျဖစ္ေၾကာင္းေျပာရင္းနဲ႕ အိမ္ကခ်က္တဲ႕ မ်ွစ္ဟင္းအခ်ိဳ႕ကို ေရးခ်င္လာပါတယ္

က်ြန္မတို႕ဘက္က မ်ွစ္သို႕ မ်ွစ္ခ်ဥ္ဆိုတာ အဖူးလိုက္အပင္လိုက္ မသိပ္ပဲ မ်ွစ္ေတကို အစိပ္စိပ္ အမႊမႊ ေပါက္ ၿပီးသိပ္တာပါ ဒီဖက္မွာေတာ့ ဒီအတိုင္းအဖူးလိုက္ႀကီးပဲေတြ႕ဖူးပါတယ္
မ်ွစ္ပုပ္ေပါင္းလုပစား္မယ္ဆိုရင္ေတာ့လည္း လက္ဝင္တဲ႕အထဲေတာ့ပါပါတယ္ ဒါေပမယ့္ အရသာကလည္း စားလို႕ေကာင္းပါတယ္ လုပ္နည္းအေသးစိပ္ကို မသိေတာ့ေပမယ့္ အပုတ္စိမ္ၿပီး မႊေၾကေနတဲ႕ မ်ွစ္ကို ဖရံုရြက္ေလးထဲထည့္ၿပီး ပဇြန္ေျခာက္ ပင္စိမ္း တျခားအဆာပလာထည့္ပီး ေပါင္းေခ်ာင္ေလးထဲ ထည့္ေပါင္း က်က္ရင္စားႏိုင္ပါပီ

စားခ်င္တာေတ ေရးတာ :D
ပံုကေတာ့ Facebook မွ မူရင္းတင္သူမ်ား၏ ပံုပါ

Zin Mar Oo - ဇင္မာဦး

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

No comments:

Post a Comment