ရွမ္း & ေရစိမ္ ေခါက္ဆြဲ - ၀န္းသို

 





မေန႕က ရွမ္းေခါက္ဆြဲစားခ်င္တာနဲ႕ သြားၽစားလုိက္ပါတယ္။ဒါနဲ႔ ဒီစာေလး ေရးခ်င္စိတ္ေပၚလာလုိ႕  မွ်ေ၀ေရးသားလုိက္တာပါ။ 
တကယ္ေတာ့ ရန္ကုန္မွာ အစားအစာ တစ္ခုစားရတာ ကိုယ့္နယ္ကနဲ႕ မတူပါဘူူူး။ ဘာမတူတာလဲ အေခၚအေ၀ၚမတူဘူး၊ အရသာ မတူဘူး၊ ေစ်းမတူဘူး။ 
အေခၚအေ၀ၚဆုိလည္း သူတုိ႕ေခၚေခၚေနတဲ့ ဆန္စီးဆိုတာ ကို ကၽြန္မတုိ႕က ရွမ္း လုိ႕ေခၚပါတယ္။ သူတို႕ေခၚတဲ့ ရွမ္းကိုေတာ့ ကၽြန္မတို႕က ေရစိမ္လို႕ ေခၚပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ အစားအစာ မွာၿပီဆို ရွမ္းစားခ်င္တာကို ရွမ္းလို႕ မမွာရပဲ ဆန္စီးလို႕ ပဲ မွာရေတာ့ ကိုယ့္ကိုယ္ကိုယ္ သတိထားၿပီး မွာမွာ ေနရပါတယ္။ ကၽြန္မ က ၀န္းသိုနယ္ ဇာတိ ျဖစ္ၿပီး ေကာ်င္းကို ကခ်င္ျပည္နယ္ မိုးညွင္းမွာ တက္တာမို႕ ကၽြန္မ ေတာ္ေတာ္ၾကာေနဖူး တဲ့ ပတ္၀န္းက်င္ကေတာ့ ဆန္းစီး ဟာ ရွမ္းေခါက္ဆြဲ - သူတို႕ေခၚတဲ့ ရွမ္းက ေရစိန္ပဲ ေခၚတာေတြ႕ပါတယ္။ မႏၱေလးမွာလည္း အဲ့ဒါေလးေတြ ခဏခဏ ႀကံဳဖူးပါတယ္။ သူတို႕လည္း ဆန္စီးပဲ ေခၚပါတယ္။ 
     ကၽြန္မ အိမ္ျပန္လို႕ ေကာလင္းမွာ ခဏ နားရေတာ့ သူတို႕လည္း ကၽြန္မတို႕ နဲ႕ နီးတဲ့ ၿမိဳ႕နယ္ဆိုေတာ့ ရွမ္းပဲ ေခၚပါတယ္ ဆန္စီးမေခၚပါဘူး။ ရန္ကုန္မွာေတာ့ အထူးဆန္းႀကီးျဖစ္ေနတာေပါ့။ 
           ေနာက္တစ္ခု အရသာ ကၽြန္မတို႕ဘက္မွာက အရသာက ခ်ိဳဆိမ့္ေနတာ ေခါက္ဆြဲတစ္ပြဲစားရတာ တကယ္ အရသာရွိတာ။ ဒီရန္ကုန္မွာေတာ့ ငန္ညက္ညက္ အရာပဲ မ်ားပါတယ္။ ဆီေတာ္ေတာ္ႀကီး သံုးပါတယ္။ ေခါက္ဆြဲတစ္ပြဲဆိုရင္ ဆီေတြက ျပင္လုိ႕ ျမင္ေနရေတာ့ တခါတေလ စားဖို႕ တြန္႕ေတာင္ တြန္႕မိပါတယ္။ ကၽြန္မတို႕ ဘက္ေတြကေတာ့ ဆီအမ်ားႀကီးမသံုးပါဘူး။ ဆီမ်ားတဲ့ ဆုိင္လည္း ေရာင္းရမွာမဟုတ္ပါဘူး။ ဆုိင္ေတြ ကလည္းေပါသလို ဆီေပါတဲ့ အရာသာက အစာအရသာကို ဖ်က္ဆီးသလို ျဖစ္ေနေတာ့ မစားၾကေတာ့တာပါ။ ေနာက္ၿပီး အသားကို တစ္ေနကုန္ နူးေအာင္ျပဳတ္ထားတာကို ထည့္ပါတယ္။ ဆီေတြနဲ႔ ေက်ာ္ထားတာကို မထည့္ပါဘူး။ အဲ့ဒါထည့္ရင္ ဆီေတြက အေပၚမွာ ေပါေလာ ေပၚေနတတ္လုိ႕ပါ။ 
ဒါအေၾကာင့္ အရသာက ခ်ိဳဆိမ့္ေနတာပါ။ လုပ္တာသပ္သပ္ရပ္ရပ္ရွိပါတယ္။ ရန္ကုန္ကေတာ့ အမ်ားစားျဖစ္ၿပီး လူထူတဲ့ေနရာဆိုေတာ့ သိပ္ မသန္႕ရွင္းပါဘူး။ ဒါေပမယ့္ ကၽြန္မတို႕ ေရြးခ်ယ္စရာမရွိေတာ့ ဒါပဲ စားရေတာ့တာပါပဲ။
     ေနာက္တစ္ခုကေတာ့ ေစ်းေပါ့ အရသာက ငန္ညက္ညက္နဲ႔ ဆီေတြအမ်ားႀကီးထည့္ အသားနဲ႕စားရင္ အသားဖတ္က နည္းနည္း ထည့္ အရြက္ကလည္း နည္းနည္းေလး ထည့္ေပးေပမယ့္ တစ္ပြဲကို (၁၀၀၀) အနည္းဆံုး တစ္ေထာင္က်ပ္ေရာင္းပါတယ္။ ကၽြန္မနယ္မွာကေတာ့ တစ္ပြဲ ၃၀၀ ကေန ၅၀၀ အမ်ားဆံုးပါ။ ကဲဘယ္ေလာက္သက္သာလုိက္လဲေနာ္။ 
   ဒါေၾကာင့္ တစ္ခါခါ ရန္ကုန္မွာ အျပင္မွာ ေခါက္ဆြဲထြက္စားရတဲ့ အခ်ိန္ေတြမွာ နယ္ကို တကယ္သတိရပါတယ္။ 
၂၅.၄.၂၀၁၆

Zin Mar Oo - ဇင္မာဦး

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

No comments:

Post a Comment